u.n.g.
|
 |
« : Sierpień 24, 2012, 14:38:58 » |
|
Informacje o Howrse( Pytania i odpowiedzi):
Co muszĂŞ zrobiĂŚ, by zmieniĂŚ imiĂŞ konia?
JeÂśli chcesz zmieniĂŚ imiĂŞ konia, przejdÂź na jego stronĂŞ. Na prawo od imienia konia znajdziesz ikonkĂŞ "+". Kliknij na niÂą i wybierz "ZmieĂą profil". PamiĂŞtaj, Âże nie moÂżesz zmieniĂŚ przyrostka konia, ktĂłrego nie jesteÂś oryginalnym wÂłaÂścicielem. PrzejdÂź do gĂłry Jak mogĂŞ uzyskaĂŚ przyrostek do imienia?
Potrzebujesz co najmniej 30 dni staÂżu, aby zarezerwowaĂŚ przyrostek. Kiedy osiÂągniesz wymagany limit, moÂżesz zarejestrowaĂŚ przyrostek dziĂŞki specjalnej opcji w zakÂładce "Moje biuro". PrzejdÂź do gĂłry Jak mogĂŞ stworzyĂŚ gospodarstwo hodowlane?
Potrzebujesz 60 dnia sta¿u, aby stworzyÌ gospodarstwo hodowlane. Kiedy ju¿ je zdobêdziesz, przejdŸ do do strony swoich koni i u¿yj opcji "Stwórz gospodarstwo hodowlane". Kiedy zostanie za³o¿one, mo¿esz przenosiÌ do niego wybrane zwierzêta za pomoc¹ ikony "+" widocznej przy imieniu ka¿dego konia na jego stronie. PrzejdŸ do góry Gdzie mogê znaleŸÌ bat, tubkê smaru czy derkê?
Znajdziesz ten oraz inne przedmioty umieszczaj¹c swojego konia na jakiœ czas w boksie. Przedmioty nie znajd¹ siê od razu, mo¿esz potrzebowaÌ trochê szczêœcia. PrzejdŸ do góry Energia mojego konia spad³a poni¿ej 5%. Powiedziano mi, ¿e koù mo¿e zdechn¹Ì. Co robiÌ?
Aby podwy¿szyÌ energiê konia mo¿esz daÌ mu rzepê, marchewkê lub wypuœÌ go na pastwisko, ale tylko jeœli godzina nie jest zbyt póŸna (nie mo¿na wykonywaÌ akcji po pó³nocy). Jeœli jest ju¿ póŸno, mo¿esz podaÌ mu Czarn¹ Orchideê, dostêpn¹ na Czarnym Rynku. PrzejdŸ do góry Pojawi³a siê wiadomoœÌ, ¿e mój koù nie wypocz¹³, gdy¿ nie odpoczywa³ przez 10 godzin. Co to znaczy?
Koù budzi siê o 8:00 rano. Aby dobrze wypocz¹³ po ca³ym dniu, musisz po³o¿yÌ do spaÌ na ³¹ce lub w boksie, zale¿nie od temperatury, do godziny 22:00 (czasu konia). PrzejdŸ do góry Mój koù nie œpi. K³adê go spaÌ, ale nic siê nie dzieje.
Aby Twój koù zasn¹³ i móg³ przejœÌ do kolejnego dnia, musisz po³o¿yÌ go spaÌ na ³¹ce lub w boksie (aby to zrobiÌ, musisz umieœciÌ konia w oœrodku jeŸdzieckim). Kiedy to zrobisz, mo¿esz u¿yÌ punktu dorastania lub poczekaÌ do nastêpnego dnia, aby rozpocz¹Ì nowy dzieù konia . Nie pojawi siê ¿adna wiadomoœÌ, ¿e koù œpi, ale bêdziesz móg³ to poznaÌ po ikonce z lewej strony jego obrazka. PrzejdŸ do góry Jeœli skrzy¿ujê konie z ró¿nymi bonusami (z Krwi¹ Meduzy, Z³otym Jab³kiem, Kamieniem Filozoficznym itd.), czy ich Ÿrebaki je odziedzicz¹?
ÂŹrebiĂŞta bĂŞdÂą « zwykÂłymi » koĂąmi, nie pegazami. Nie odziedziczÂą specjalnych maÂści, ani nieÂśmiertelnoÂści. PrzejdÂź do gĂłry Moja klacz niedÂługo siĂŞ oÂźrebi, ale nie mam wystarczajÂących funduszy, by wezwaĂŚ weterynarza. Co siĂŞ stanie?
Musisz wezwaÌ weterynarza w dniu porodu klaczy.Ta us³uga bêdzie Ciê kosztowaÌ 200 . Jeœli nie wezwiesz weterynarza, stracisz Ÿrebaka. Jeœli nie masz wystarczaj¹cych funduszy, aby go wezwaÌ: mo¿esz sprzedaÌ czêœÌ swoich przedmiotów do sklepu, mo¿esz dawaÌ lekcje ze swoimi koùmi lub wystawiaÌ je w zawodach, jeœli mimo wszystko, nie masz wystarczaj¹cej iloœci gotówki, aby op³aciÌ weterynarza, nie wchodŸ na stronê swojej klaczy. W ten sposób nie postarzy siê, a Ty bêdziesz mieÌ mo¿liwoœÌ zebrania wystarczaj¹cych funduszy przy pomocy innych koni (jeœli bêdziesz je umieszczaÌ na ³¹ce, zmniejszysz koszty karmienia). Mo¿esz równie¿ sprzedaÌ niektóre konie. jeœli wykona³eœ ju¿ jakieœ akcje ze swoj¹ klacz¹ i nadal nie uzbiera³eœ doœÌ gotówki na weterynarza, jedynym wyjœciem bêdzie dofinansowanie za pomoc¹ Kuponu. PrzejdŸ do góry Mój koù ma wype³nione wszystkie gwiazdki w sekcji "Trening", ale ¿adnych w sekcji "Umiejêtnoœci". Dlaczego tak siê dzieje?
Nie wszystkie konie s¹ jednakowe. Nie mo¿esz sprawiÌ, ¿e osi¹gn¹ 100% umiejêtnoœci w ka¿dej dyscyplinie. Ich mo¿liwoœci s¹ ograniczone i wahaj¹ siê w zale¿noœci od rasy, równie¿ w przypadku krzy¿ówek. Kiedy ukoùczysz treningi, koù nadal mo¿e zdobywaÌ umiejêtnoœci poprzez przeja¿d¿ki oraz zawody, jednak tylko do pewnego poziomu. PrzejdŸ do góry Umiejêtnoœci mojego konia s¹ ni¿sze ni¿ wczoraj. Dlaczego?
Po osi¹gniêciu 25 lat, Twój koù zacznie traciÌ swoje umiejêtnoœci. Jedynym sposobem, aby tego unikn¹Ì jest podanie mu Kamienia Filozoficznego przed 25mi urodzinami. Jeœli koù otrzyma Kamieù Filozoficzny po 25ch urodzinach, przestanie traciÌ umiejêtnoœci, ale nie odzyska tych, które ju¿ utraci³. Aby uzyskaÌ wiêcej informacji, przeczytaj sekcjê dotycz¹c¹ starzenia w pomocy dla hodowców. PrzejdŸ do góry Gdy zabieram konia na przeja¿d¿kê lub zawody, jego umiejêtnoœci wzrastaj¹ o 0%. Dlaczego?
Umiejêtnoœci, które koù mo¿e osi¹gn¹Ì dziêki przeja¿d¿kom i zawodom s¹ ograniczone i zalez¹ od jego rasy oraz mo¿liwoœci. W pewnym momencie, przychodzi chwila, gdy koù nie mo¿e osi¹gn¹Ì wiêcej. PrzejdŸ do góry Biorê udzia³ w licytacji konia, ale ju¿ go nie chcê. Czy mogê wycofaÌ licytowan¹ kwotê?
Nie moÂżna uniewaÂżniĂŚ oferty, kiedy juÂż zostaÂła zÂłoÂżona. Musisz poczekaĂŚ, aÂż ktoÂś CiĂŞ przelicytuje. PrzejdÂź do gĂłry Nie mam dostĂŞpu do prywatnych sprzedaÂży, a chcĂŞ sprzedaĂŚ konia przyjacielowi. Czy mogĂŞ tak zrobiĂŚ?
Rezerwowanie licytacji jest niedozwolone i grozi strat¹ 1 punktu Karmy. Musisz nieco poczekaÌ na mo¿liwoœÌ sprzeda¿y konia konkretnemu graczowi. PrzejdŸ do góry Jak mogê dostaÌ Jednoro¿ca?
S¹ dwa sposoby, aby dostaÌ jednoro¿ca, mo¿esz go kupiÌ (sprawdŸ jak to zrobiÌ w sekcji na temat handlu koùmi) lub wyhodowaÌ. Hodowla jednoro¿ców jest doœÌ specyficzna, wiêc sprawdŸ dzia³ pomocy dotycz¹cy hodowli koni, dowiedzieÌ siê wiêcej. PrzejdŸ do góry Mój jedyny koù zdech³, co dalej?
Jeœli masz 10 dni sta¿u, mo¿esz kupiÌ nowego na aukcji. Jeœli nie masz doœÌ sta¿u, najlepszym wyjœciem bêdzie rozpoczêcie gry od nowa. Aby zrestartowaÌ grê kliknij na dole strony "Moje konto". Jeœli zrestartujesz grê, zaczniesz od nowa z nowym koniem. Stracisz jednak swój sta¿, Kupony, pracê, a Twoje fundusze powróc¹ do wartoœci pocz¹tkowej (1,000 ). Mo¿esz restartowaÌ grê raz na 5 dni.
mam nadziejĂŞ, Âże informacjĂŞ okazaÂły siĂŞ pomocne. PodkreÂślam informacjĂŞ skopiowaÂłam z pomocy na howrse.pl dlatego nie przyznaje siĂŞ Âże sÂą mojego autorstwa.
|