u.n.g.
|
 |
« : Sierpieñ 24, 2012, 14:38:58 » |
|
Informacje o Howrse( Pytania i odpowiedzi):
Co muszê zrobiæ, by zmieniæ imiê konia?
Je¶li chcesz zmieniæ imiê konia, przejd¼ na jego stronê. Na prawo od imienia konia znajdziesz ikonkê "+". Kliknij na ni± i wybierz "Zmieñ profil". Pamiêtaj, ¿e nie mo¿esz zmieniæ przyrostka konia, którego nie jeste¶ oryginalnym w³a¶cicielem. Przejd¼ do góry Jak mogê uzyskaæ przyrostek do imienia?
Potrzebujesz co najmniej 30 dni sta¿u, aby zarezerwowaæ przyrostek. Kiedy osi±gniesz wymagany limit, mo¿esz zarejestrowaæ przyrostek dziêki specjalnej opcji w zak³adce "Moje biuro". Przejd¼ do góry Jak mogê stworzyæ gospodarstwo hodowlane?
Potrzebujesz 60 dnia sta¿u, aby stworzyæ gospodarstwo hodowlane. Kiedy ju¿ je zdobêdziesz, przejd¼ do do strony swoich koni i u¿yj opcji "Stwórz gospodarstwo hodowlane". Kiedy zostanie za³o¿one, mo¿esz przenosiæ do niego wybrane zwierzêta za pomoc± ikony "+" widocznej przy imieniu ka¿dego konia na jego stronie. Przejd¼ do góry Gdzie mogê znale¼æ bat, tubkê smaru czy derkê?
Znajdziesz ten oraz inne przedmioty umieszczaj±c swojego konia na jaki¶ czas w boksie. Przedmioty nie znajd± siê od razu, mo¿esz potrzebowaæ trochê szczê¶cia. Przejd¼ do góry Energia mojego konia spad³a poni¿ej 5%. Powiedziano mi, ¿e koñ mo¿e zdechn±æ. Co robiæ?
Aby podwy¿szyæ energiê konia mo¿esz daæ mu rzepê, marchewkê lub wypu¶æ go na pastwisko, ale tylko je¶li godzina nie jest zbyt pó¼na (nie mo¿na wykonywaæ akcji po pó³nocy). Je¶li jest ju¿ pó¼no, mo¿esz podaæ mu Czarn± Orchideê, dostêpn± na Czarnym Rynku. Przejd¼ do góry Pojawi³a siê wiadomo¶æ, ¿e mój koñ nie wypocz±³, gdy¿ nie odpoczywa³ przez 10 godzin. Co to znaczy?
Koñ budzi siê o 8:00 rano. Aby dobrze wypocz±³ po ca³ym dniu, musisz po³o¿yæ do spaæ na ³±ce lub w boksie, zale¿nie od temperatury, do godziny 22:00 (czasu konia). Przejd¼ do góry Mój koñ nie ¶pi. K³adê go spaæ, ale nic siê nie dzieje.
Aby Twój koñ zasn±³ i móg³ przej¶æ do kolejnego dnia, musisz po³o¿yæ go spaæ na ³±ce lub w boksie (aby to zrobiæ, musisz umie¶ciæ konia w o¶rodku je¼dzieckim). Kiedy to zrobisz, mo¿esz u¿yæ punktu dorastania lub poczekaæ do nastêpnego dnia, aby rozpocz±æ nowy dzieñ konia . Nie pojawi siê ¿adna wiadomo¶æ, ¿e koñ ¶pi, ale bêdziesz móg³ to poznaæ po ikonce z lewej strony jego obrazka. Przejd¼ do góry Je¶li skrzy¿ujê konie z ró¿nymi bonusami (z Krwi± Meduzy, Z³otym Jab³kiem, Kamieniem Filozoficznym itd.), czy ich ¼rebaki je odziedzicz±?
¬rebiêta bêd± « zwyk³ymi » koñmi, nie pegazami. Nie odziedzicz± specjalnych ma¶ci, ani nie¶miertelno¶ci. Przejd¼ do góry Moja klacz nied³ugo siê o¼rebi, ale nie mam wystarczaj±cych funduszy, by wezwaæ weterynarza. Co siê stanie?
Musisz wezwaæ weterynarza w dniu porodu klaczy.Ta us³uga bêdzie Ciê kosztowaæ 200 . Je¶li nie wezwiesz weterynarza, stracisz ¼rebaka. Je¶li nie masz wystarczaj±cych funduszy, aby go wezwaæ: mo¿esz sprzedaæ czê¶æ swoich przedmiotów do sklepu, mo¿esz dawaæ lekcje ze swoimi koñmi lub wystawiaæ je w zawodach, je¶li mimo wszystko, nie masz wystarczaj±cej ilo¶ci gotówki, aby op³aciæ weterynarza, nie wchod¼ na stronê swojej klaczy. W ten sposób nie postarzy siê, a Ty bêdziesz mieæ mo¿liwo¶æ zebrania wystarczaj±cych funduszy przy pomocy innych koni (je¶li bêdziesz je umieszczaæ na ³±ce, zmniejszysz koszty karmienia). Mo¿esz równie¿ sprzedaæ niektóre konie. je¶li wykona³e¶ ju¿ jakie¶ akcje ze swoj± klacz± i nadal nie uzbiera³e¶ do¶æ gotówki na weterynarza, jedynym wyj¶ciem bêdzie dofinansowanie za pomoc± Kuponu. Przejd¼ do góry Mój koñ ma wype³nione wszystkie gwiazdki w sekcji "Trening", ale ¿adnych w sekcji "Umiejêtno¶ci". Dlaczego tak siê dzieje?
Nie wszystkie konie s± jednakowe. Nie mo¿esz sprawiæ, ¿e osi±gn± 100% umiejêtno¶ci w ka¿dej dyscyplinie. Ich mo¿liwo¶ci s± ograniczone i wahaj± siê w zale¿no¶ci od rasy, równie¿ w przypadku krzy¿ówek. Kiedy ukoñczysz treningi, koñ nadal mo¿e zdobywaæ umiejêtno¶ci poprzez przeja¿d¿ki oraz zawody, jednak tylko do pewnego poziomu. Przejd¼ do góry Umiejêtno¶ci mojego konia s± ni¿sze ni¿ wczoraj. Dlaczego?
Po osi±gniêciu 25 lat, Twój koñ zacznie traciæ swoje umiejêtno¶ci. Jedynym sposobem, aby tego unikn±æ jest podanie mu Kamienia Filozoficznego przed 25mi urodzinami. Je¶li koñ otrzyma Kamieñ Filozoficzny po 25ch urodzinach, przestanie traciæ umiejêtno¶ci, ale nie odzyska tych, które ju¿ utraci³. Aby uzyskaæ wiêcej informacji, przeczytaj sekcjê dotycz±c± starzenia w pomocy dla hodowców. Przejd¼ do góry Gdy zabieram konia na przeja¿d¿kê lub zawody, jego umiejêtno¶ci wzrastaj± o 0%. Dlaczego?
Umiejêtno¶ci, które koñ mo¿e osi±gn±æ dziêki przeja¿d¿kom i zawodom s± ograniczone i zalez± od jego rasy oraz mo¿liwo¶ci. W pewnym momencie, przychodzi chwila, gdy koñ nie mo¿e osi±gn±æ wiêcej. Przejd¼ do góry Biorê udzia³ w licytacji konia, ale ju¿ go nie chcê. Czy mogê wycofaæ licytowan± kwotê?
Nie mo¿na uniewa¿niæ oferty, kiedy ju¿ zosta³a z³o¿ona. Musisz poczekaæ, a¿ kto¶ Ciê przelicytuje. Przejd¼ do góry Nie mam dostêpu do prywatnych sprzeda¿y, a chcê sprzedaæ konia przyjacielowi. Czy mogê tak zrobiæ?
Rezerwowanie licytacji jest niedozwolone i grozi strat± 1 punktu Karmy. Musisz nieco poczekaæ na mo¿liwo¶æ sprzeda¿y konia konkretnemu graczowi. Przejd¼ do góry Jak mogê dostaæ Jednoro¿ca?
S± dwa sposoby, aby dostaæ jednoro¿ca, mo¿esz go kupiæ (sprawd¼ jak to zrobiæ w sekcji na temat handlu koñmi) lub wyhodowaæ. Hodowla jednoro¿ców jest do¶æ specyficzna, wiêc sprawd¼ dzia³ pomocy dotycz±cy hodowli koni, dowiedzieæ siê wiêcej. Przejd¼ do góry Mój jedyny koñ zdech³, co dalej?
Je¶li masz 10 dni sta¿u, mo¿esz kupiæ nowego na aukcji. Je¶li nie masz do¶æ sta¿u, najlepszym wyj¶ciem bêdzie rozpoczêcie gry od nowa. Aby zrestartowaæ grê kliknij na dole strony "Moje konto". Je¶li zrestartujesz grê, zaczniesz od nowa z nowym koniem. Stracisz jednak swój sta¿, Kupony, pracê, a Twoje fundusze powróc± do warto¶ci pocz±tkowej (1,000 ). Mo¿esz restartowaæ grê raz na 5 dni.
mam nadziejê, ¿e informacjê okaza³y siê pomocne. Podkre¶lam informacjê skopiowa³am z pomocy na howrse.pl dlatego nie przyznaje siê ¿e s± mojego autorstwa.
|